On som: Lladó, Garrotxes d'Empordà

Garrotxes d'Empordà (també anomenat Terrafort d'Empordà) és un territori a ponent de l'Alt Empordà, que coincideix amb el de l'actual Consorci Salines Bassegoda. Se situa al nord del Fluvià, a les capçaleres dels rius Muga, Arnera i Ricardell i inclou, entre molts d’altres, el municipi de Lladó.

El mas la Teulera està situat a un quilòmetre d’aquesta localitat empordanesa, a la vora del riu Manol i envoltat de camps destinats a l’ús agrícola. De fet, la història d’aquest privilegiat racó de l’Empordà ha estat sempre lligada a la pagesia i a l’activitat agrària i ramadera. En el dia d’avui, el mas i les persones que l’habitem, camina cap a la mateixa direcció que caminà temps ençà: desenvolupar una activitat econòmica sostenible que estigui estretament relacionada amb el medi i que sigui plenament respectuosa amb aquest.

La Teulera és una construcció datada originalment a mitjans del segle XIX que ha anat experimentant diverses modificacions al llarg del temps, però que ha sigut en els últims anys quan ha viscut les transformacions més evidents. El que fa poc temps era un habitatge en estat de semi abandonament amb un entorn molt degradat s’ha anat transformant (amb pocs recursos però amb grans dosis d’il·lusió i imaginació) en una finca del tot confortable, a ple rendiment i en constant evolució cap a un equilibri natural entre les persones i animals que hi vivim i l’entorn.

 

L’evolució que ha patit La Teulera en els últims anys va possibilitar que l'any 2008 encetéssim un projecte, que no per engrescador està exempt de riscos, on ens plantegem l’explotació de la terra sota els principis de l’agricultura ecològica a fi de poder comercialitzar productes d’horta frescos, sans i naturals de la manera més horitzontal i directa possible.  
           

 

Com arribar a La Teulera des de Lladó: clicar aquí per veure al google maps