Els nostres productes: Hortalisses agroecològiques, de temporada i de km 0

A la Teulera treballem la terra sota els principis de l'agroecologia, repectant al màxim les característiques de l'entorn i adaptant-nos a les exigències d'un terreny fértil però amb escasetat d'aigua.

Tot i que segons la temporada podem conrear gairebé qualsevol hortalissa, ens estem especialitzant en uns quants productes que s'adapten millor a les exigències de la nostra finca.

Així, passem la tardor calçant els ceballots d'uns calçots que consumim quan acaba l'hivern juntament amb naps, apis i bròcolis; gaudim la primavera entre pésols i faves i grans plantades; i sofrim els estius entre cabanes de tomateres de varietats autòctones i mongeta tendra. 

Intentem oferir un catàleg prou extens d'hortalisses de producció pròpia durant tot l'any, però això sovint és torna una tasca impossible. Quan no tenim un producte del pròpi hort, oferim els dels nostres companys del grup Garrotxa-Empordà (Horta de la Viola, Parc Agroecològic, Saò i Vessana). Amb aquestes finques la relació és tan estreta i contínua que considerem els seus productes gairebé com a propis. Son finques que treballen la terra amb els mateixos principis i objectius que nosaltres i en elles dipositem la nostra confiança en un bon nombre d'hortalisses que, per una raò o una altra, no podem cultivar.

Quan un producte no és ni de l'horta pròpia ni de la dels companys del grup, l'aconseguim sempre directe de productor, és a dir, sense intermediaris de cap tipus. Localitzem el producte i la finca que el produeix, establim una relació directa amb la gent que hi treballa, aconseguim un transport i us el servim a les cistelles. No comprem productes a importadors ni a majoristes. Ningú especula o es lucra amb la compra-venta dels productes que oferim, excepte qui els produeix. 

 

Agraïm la confiança que dipositeu en nosaltres i en el nostre producte, tant a les cistellaires com al les cooperatives i restauradors/es.

Entre d'altres, podeu gaudir de les nostres verdures a:

El Motel-Hotel Empordà  (Figueres)

El Molí de l'Escala (L'Escala)

L'Oca pintada (Navata)